Ponedeljak, 25.06.2018.

18:55

A. Šešelj hrvatskoj ministarki: Kada ćete vratiti Krajinu?

Član srpske delegacije Aleksandar Šešelj na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope postavio pitanje šefici hrvatske diplomatije Mariji Pejčinović Burić.

Izvor: Tanjug

A. Šešelj hrvatskoj ministarki: Kada ćete vratiti Krajinu?

Pitanje Šešelja je glasilo: "Kada će Hrvatska vratiti otetu teritoriju Republike Srpske Krajine ljudima koji su bili prinuđeni da pobegnu od ustaškog noža".

Šešelj, koji je drugog dana junskog zasedanja PS SE u Strazburu zatražio reč nakon uvodnog izlaganja Pejčinović Burić, naglasio je da su Hrvati tokom operacije "Oluja", "okupirali srpsku teritoriju, ubili oko 1.000 i proterali gotovo pola miliona Srba", saopštila je SRS.

On je ocenio i da je sramno što se godišnjica "Oluje" u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

Aleksandar Šešelj smatra i da je osnivac HDZ, političke stranke kojoj pripada hrvatska ministarka, "zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova prethodno je saopštilo da je potpredsednica hrvatske vlade i ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić predstavila na današnjem zasedanju PS SE u Strazburu program i aktivnosti hrvatskog predsedanja Odborom ministara Saveta Evrope, te da je u svojstvu predsjedavajuće izvestila o aktuelnostima u okviru Odbora ministara, preneo je Jutarnji.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: