Ponedeljak, 25.02.2008.

11:52

Protest Srba u Norveškoj

Protest protiv jednostanog proglašenja nezavisnosti Kosova održan je danas u Norveškoj, u gradu Lilhameru.

Izvor: Tanjug

Default images

Tim povodom, na centralnom gradskom trgu u gradu Lilhameru okupilo se više stotina ljudi iz raznih krajeva Norveške. Protesti u kojima je učestvovalo oko 200 norveških i građana srpskog porekla počeli su simbolično u 12 časova i 44 minuta, kako bi norvešku vladu podsetili na još uvek važeću Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN kojom se garantuje celovitost Srbije i njen suverenitet na Kosovu.

Učesnicima demonstracija obratili su se Boris Maksimović i Vesna Birn, predsednik i potpredsednica udruženja "Kosovo i Metohija" iz Lilhamera koje je organizovalo proteste.

Na skupu su, takođe, govorili pisac i spoljnopolitički analitičar Torod Lien i dugogodišnji poslanik u lokalnom parlamentu Tove Lere, saopštilo je udruženje.

Protest je protekao mirno i bez vidljivog prisustva policije, a pratili su ga predstavnici norveških medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: