Četvrtak, 24.12.2020.

08:10

Tramp: Samo jedan prijateljski savet, pogine li jedan Amerikanac...FOTO

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio Iranu da će tu zemlju smatrati odgovornom ukoliko i jedan Amerikanac pogine u Iraku.

Izvor: Tanjug

Tramp: Samo jedan prijateljski savet, pogine li jedan Amerikanac...FOTO
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Tramp je na Tviteru podsetio da je američka ambasada u Bagdadu pogodjena sa nekoliko raketa.

"Tri rakete nisu uspele da se lansiraju. Pogadjate odakle su: iz Irana. Sada čujemo da kruže priče o novim napadima na Amerikance u Iraku. Imam jedan zdrav, prijateljski savet za Iran: Ukoliko jedan Amerikanac nastrada, smatraću Iran odgovornim. Razmislite o tome", poručio je Tramp.

U nedelju je ispaljeno osam raketa na zelenu zonu iračkog glavnog grada, gde je smeštena i ambasada SAD, a tom prilikom je poginuo jedan irački cival, dok je državni sekretar Majk Pompeo optužio za napad pro-iransku šitsku grupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: