Ponedeljak, 24.08.2020.

22:04

Ruski lekari demantuju da je Navaljni otrovan

Ruski lekari koji su lečili Alekseja Navaljnog dok je bio u bolnici u Sibiru rekli su da sprovedenim testovima nisu našli supstancu koja ukazuje na trovanje.

Izvor: Beta

Ruski lekari demantuju da je Navaljni otrovan
EPA/SERGEI ILNITSKY

Nemačka bolnica Šarite prethodno je danas saopštila da je tim lekara koji su ispitivali Navaljnog od kada je primljen u subotu pronašao prisustvo "inhibitora holinesteraze" u njegovom sistemu.

Radi se o širokom spektru supstanci koje se nalaze u nekoliko lekova, ali takodje u pesticidima i nervnim agensima. Nemački lekari su dodali da za sada nisu utvrdili konkretnu supstancu kojom je otrovan.

Šef toksikologije u bolnici u Omsku Aleksandar Sabajev rekao je da je po prijemu u bolnicu Navaljnom uradjen veliki broj testova na niz droga, sintentičkih supstanci, psihodeličnih ili medicinskih, uključujući i inhibitore holinesteraze i da su rezultati bili negativni.

Navaljni je primljen u tu bolnicu u Omsku kada mu je pozlilo. Njemu je bilo loše u avionu i avion je hitno sleteo u Omsk i opozicionar je prebačen u bolnicu gde je bio na reanimaciji, u komi i na veštačkom disanju. On je posle prebačen na lečenje u Nemačku.

Bolnica u Sibiru navela je da je spremna nemačkim lekarima da pošalje sve rezultate laboratorijskih testova i bioloških uzoraka na kojima su radjeni, naveo je lokalni ogranak ministarstva zdravlja.

Glavni anesteziolog bolnice u Omsku Boris Teplih je rekao ruskim agencijama da je Navaljnom dat atropin u prvim minutima po dolasku u bolnicu u Rusiji. To je isti lek kojim se on sada leči u bolnici Šarite.

Nemačka je zaključila danas na osnovu ovih bolničkih nalaza da je Aleksej Navaljni otrovan i pozvala je Rusiju da izvede odgovorne pred sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: