Ponedeljak, 24.08.2020.

12:56

Da li je to Nemačka upravo zakucala slučaj Navaljnog?

Nemačka vlada smatra "vrlo verovatnim" da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je u komi u bolnici u Berlinu, žrtva trovanja.

Izvor: Beta/AFP

Da li je to Nemačka upravo zakucala slučaj Navaljnog?
Bolnica u Nemaèkoj u kojoj je smešten Navaljni/Tanjug/Paul Zinken/dpa via AP

"Reč je o pacijentu koji je vrlo verovatno bio žrtva napada otrovom. Sumnja se ne odnosi na činjenicu da se Navaljni sam otrovao, već da je neko otrovao Navaljnog, a nemačka vlada ovu sumnju shvata veoma ozibiljno", rekao je novinarima portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

On je objasnio i da je to razlog za postavljanje policijskog obezbeđenja Navaljnom u bolnici.

Portparol je takođe kazao da nije bilo zvaničnog poziva nemačke vlade, već da je Navaljni iz humanitarnih razloga mogao da brzo uđe u zemlju na zahtev svoje porodice.

Glavni protivnik Kremlja, koji je razotkrio korupciju ruske elite, Aleksej Navaljni (44) hospitalizovan je u četvrtak u Omsku, u komi nakon što mu je pozlilo, ali je potom u subotu prebačen u bolnicu u Berlinu.

Ruski lekari negiraju da je reč o trovanju.

Njegovi saradnici su uvereni da je Navaljni otrovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: