Utorak, 21.09.2021.

14:02

Rusija poručila: "Nema šanse. Ne prihvatamo"

Rusija neće revidirati svoj stav o Krimu i ova tema prevazilazi granice bilo koje moguće rasprave, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Rusija poručila:
Ilustracija, foto: Depostiphotos/matwey

"Nema šanse da bi ruska strana mogla promenila svoj stav o Krimu", izjavio je Peskov, a prenosi ruska agencija TASS.

"Krim je tema koja je izvan okvira bilo koje agende diskusije. Neophodno je pomoći našim kolegama da shvate, a mi ćemo to raditi, suštinu onoga što se dogodilo u trenutku kada su građani Krima napravili izbor", dodao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da žali zbog odbijanja Turske da prizna rezultate nedavnih ruskih parlamentarnih izbora na Krimu, i da se nada će Ankara promeniti svoj stav o tom poluostrvu.

"Ne prihvatamo takve izjave o nepriznavanju izbora na Krimu i to otvoreno kažemo našim turskim kolegama", poručio je Peskov.

Pitanje Krima je, kako dodaje, pitanje u kojem se stavovi Moskve i Ankare dramatično razlikuju, ali se Rusija nada da će Turska vremenom promeniti ovaj stav.

Peskov je, takođe, naglasio da je Turska ruski partner i da ovakva neslaganja ne smeju biti prepreka za razvoj čitavog niza bilateralnih odnosa i saradnje po brojnim regionalnim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: