Ponedeljak, 21.09.2020.

15:07

Navaljni poručio Moskvi: Hoću odeću

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni traži od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu.

Izvor: Tanjug

Navaljni poručio Moskvi: Hoću odeću
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Optužio je Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok", zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

"Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog", napisao je Navaljni na svom veb-sajtu.

"S obzirom na to da je 'novičok' pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz", smatra on.

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je, umesto da otvori istragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog, služe tome da se sakriju važni dokazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: