Ponedeljak, 19.10.2020.

07:59

Propalo

Jermenija i Azerbejdžan optužile su jedna drugu za kršenje primirja u regionu Nagorno-Karabah, drugog po redu.

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Propalo
Tanjug/AP Photo

Poslednje primirje, postignuto u nedelju, bilo je drugi pokušaj da se obustave borbe između jermenskih i azerbejdžanskih snaga.

Jermenski vojni zvaničnici prijavili su u nedelju napade teškom artiljerijom i raketama, dok je sa druge strane azerbejdžansko ministarstvo odbrane okrivilo Jeremeniju da koristi artiljeriju u zoni konflikta.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš osudio je napade sa obe strane u naseljenim delovima regiona i izrazi žaljenje što su obe strane ignorisale pozive međunarodne zajednice za momentalni prekid vatre.

Alijev: Sela oslobođena okupacije

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da je azerbejdžanska vojska oslobodila 13 sela na liniji razdvajanja u Karabahu.

"Oružane snage Azerbejdžana oslobodile su od okupacije Amirvanli, Mašanli, Gasanli, Alikejhanli, Gumlag, Gadžili, Gojarčinvejseli, Nijazgular, Kečel Memedli, Šahveli, Gadži Ismajillы, Isagli u Džabrailskom regionu", napisao je predsednik na tviteru.

Alijev je dodao da Jermenija grubo krši režim humanitarnog primirja koji je stupio na snagu juče u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: