Sreda, 19.01.2022.

19:43

Bivši predsednik negirao: "Apsolutno neosnovano"

Bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev oglasio se posle dužeg odsustvovanja, odbacivši nagađanja da se priprema državni udar.

Izvor: Tanjug

Bivši predsednik negirao:
EPA/EFE/ STR

Nazarbajev (81) se prvi put oglasio i povodom masovnih nemira koji su potresli zemlju ranije ovog meseca i demantovao tvrdnje da je među nacionalnom elitom došlo do borbe za vlast.

On je u video poruci odbacio glasine da je pobegao iz zemlje i potvrdio da i dalje živi u glavnom gradu Kazahstana, prenosi RT.

"Nema sukoba ili konfrontacije unutar nacionalne elite. Glasine o ovome su apsolutno neosnovane", rekao je bivši predsednik sedeći sam za stolom u prostoriji sa državnom zastavom Kazahstana.

Nazarbajev je naglasio da je predao vlast aktuelnom predsedniku Kasimu Žomartu Tokajevu kada je napustio funkciju 2019. godine i dodao da od tada živi kao "penzioner".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: