Subota, 15.08.2020.

08:57

Savet bezbednosti odbio SAD

Savet bezbednosti UN odbacio je u petak američku rezoluciju o produžavanju embarga na prodaju oružja Iranu koji ističe u oktobru.

Izvor: Beta

Savet bezbednosti odbio SAD
Johannes Simon / Staff

"SAD neće nikada napustiti svoje prijatelje u regionu koji očekuju više od Saveta bezbednosti UN. Nastavićemo da delujemo tako da teokratski teroristički režim (Irana) ne bude u mogućnosti da kupuje i prodaje oružje koji predstavlja pretnju Evropi, Bliskom istoku i šire", rekao je Majk Pompeo.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti UN u kojem se nalaze velike svetske sile (SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska) "nije uspela da ispuni svoju suštinsku misiju, a to je održavanje medjunarodnog mira i bezbednosti".

Pompeo je rekao da je ta svetska institucija odbacila "razumnu rezoluciju o produžavanju embarga Iranu koji važi 13 godine" i time je otvorila put toj državi "koja podržava terorizam" da kupuje i prodaje konvencionalno oružje bez ograničenja UN.

Embargo Iranu zvanično ističe 18. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: