Subota, 14.11.2020.

23:15

Eskalacija sukoba: Novi raketni napadi Etiopije ka Asmari

Nejmanje tri rakete ispaljene su večeras sa teritorije Etiopije prema prestonici Eritreje Asmari, rekli su diplomatski izvori za Rojters.

Izvor: Tanjug

Eskalacija sukoba: Novi raketni napadi Etiopije ka Asmari
Foto: Depositphotos/boggy22

Britanska agencija navodi da su joj diplomatski izvori rekli da su najmanje dve rakete pogodile aerodrom u Asmari.

Rojters dodaje da zbog prekida komunikacionih sistema u pobunjenoj etiopskoj državi Tigraj i u Eritreji nije mogao da potvrdi informacije o ispaljenim projektilima.

U toku je, kako dodaje Rojters, veća eskalacija 11-dnevnih sukoba etiopskih federalnih trupa sa lokalnim snagama pobunjene države Tigraj.

Vlada pobunjene etiopske države Tigraj saopštila je ranije danas da su njene snage raketirale dva etiopska vojna cilja u znak odmazde za nedavne vazdušne udare federalnih snaga po ciljevima na severu.

Raketa je pogodila aerodrom u Gondaru u susednoj državi Amhara, ali je promašila aerodrom u Bahir Daru, saopštila je vlada Tigraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: