Sreda, 14.10.2020.

19:37

U komšiluku maske obavezne i na otvorenom

U Kantonu Sarajevo od sutra će, zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom, biti obavezne maske i na otvorenom.

Izvor: Tanjug

U komšiluku maske obavezne i na otvorenom
Getty Images/Al Bello

Kazne za nenošenje maski će biti 500 konvertibilnih maraka (250 evra), a za sprovođenje ove naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obavezno u zatvorenom i u otvorenom prostoru za sve, osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druge izuzetke.

Naredba stupa na snagu od sutra i važiće do 31. decembra.

Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo će i dalje sagledavati kompletnu epidemiološku situaciju u kantonu i na osnovu toga preduzimati dalje mere.

Na osnovu analize 421 uzorka, prikupljenog u periodu od 11. do 13. oktobra, u Kantonu Sarajevo je potvrđena 81 novozaražena osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: