Subota, 13.06.2020.

22:43

Još jedna poruka u Zagrebu upućena Srbima: "Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubij Srbina" FOTO

U Zagrebu se u subotu pojavila još jedna degutantna poruka upućena Srbima, pišu hrvatski mediji.

Izvor: B92

Default images

Samo dva dana nakon što je grupa navijača u zagrebačkom naselju Kustošija razvila transparent s porukom "Je*aćemo srpske žene i decu", u Ulici grada Čikaga u Borovju pojavio se, kako navodi Jutarnji list, sramotni grafit koji poziva na nasilje prema Srbima.

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubij Srbina", piše na zidu zgrade.

Policija već istražuje ovaj slučaj, piše RTL.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u razgovoru za RTL kaže da mu nije lako komentirsati novu poruku mržnje i nasilja prema Srbima u Hrvatskoj.

"Mogu samo kazati kako mi se čini da pod pritiskom šovinizma, mržnje i nasilnosti nekih grupa, nekih političkih aktera koji su je obnovili u kampanji za ove izbore, i mi Srbi u Hrvatskoj, i Hrvatska sve teže dišemo poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cela Amerika i pridružio joj se dobar deo sveta", kaže Pupovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: