Četvrtak, 12.05.2022.

13:15

Sakašvili iz zatvora prebačen u bolnicu

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili prebačen je danas iz zatvora u Rustaviju u civilnu kliniku Vivamed u Tbilisiju, javljaju gruzijski mediji.

Izvor: Tanjug

Sakašvili iz zatvora prebačen u bolnicu
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Gruzijski ministar pravde Rati Bregadze najavio je 10. maja da će bivšem predsedniku biti ponuđeno premeštaj u Vivamed na pregled, pošto mu je zdravlje ugroženo jer u zatvoru selektivno uzima propisane lekove i odbija proteinsku hranu.

On je već nekoliko puta u zatvoru štrajkovao glađu, prenosi Interfaks.

Sakašvili je u Gruziji optužen u nekoliko krivičnih predmeta, za koje on tvrdi da su izmišljeni, prenosi Interfaks. On je od 2013. godine boravio van Gruzije, a vlasti te zemlje su u više navrata saopštile da će po povratku biti priveden.

Sakašvili je 29. septembra prošle godine tajno iz Ukrajine stigao u Gruziju, a 1. oktobra je priveden u Tbilisiju i smešten u zatvor u Rustaviju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: