Subota, 08.06.2019.

18:00

Hiljade Venecuelanaca prešle u Kolumbiju da kupe hranu i lekove posle otvaranja prelaza

Hiljade Venecuelanaca prešle su u Kolumbiju da kupe hranu i lekove pošto Maduro ponovo otvorio dva granična prelaza koja su bila zatvorena gotovo četiri meseca.

Izvor: Beta/AP

Hiljade Venecuelanaca prešle u Kolumbiju da kupe hranu i lekove posle otvaranja prelaza
Foto: EPA-EFE/Rayner Pena

Ljudi su u dugim kolonama stajali na dva međunarodna mosta blizu kolumbijskog grada Kukuta, čekajući da im vlasti Kolumbije provere dokumente. Venecuelanski graničari pomagali su kontrolišući situaciju.

Maduro je krajem februara zatvorio dva granična prelaza za pešake pošto su njegovi politički protivnici pokušali da iskoriste mostove da iz Kolumbije prebace u zemlju nekoliko tona hrane i lekova.

Većinu te pomoći donirale su SAD, ali Maduro nije želeo da je prihvati, navodeći da se radi o zaveri u cilju jačanja opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: