Sreda, 07.08.2019.

07:33

"Amerika pokušava da započne rat"

Ambasador Venecuele pri UN Samuel Monkada optužio je administraciju Donalda Trampa za sabotiranje pregovora vlade venecuelanskog predsednika i opozicije.

Izvor: Beta

Rafael Briceño/Getty Images

On je naveo i da Vašington pokušava da započne rat.

Na konferenciji za medije u sedištu UN u Njujorku Monkada je naveo da je Trampova administracija najviše rasistička vlast u istoriji Zapadne hemisfere i optužio je da "pokušava da isfabrikuje rat protiv Venecuele".

Monkada je rekao da se to jasno vidi iz izjave Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da SAD "ne veruju u dijalog, već u akciju" i da "Maduro mora da ode".

Dodao je da SAD "sabotiraju razgovore među Venecuelancima".

Tenzije u odnosima Vašingtona i Karakasa pojačale su se nakon što su SAD sinoć zamrzle svu imovinu venecuelanske vlade. Venecuela je danas saopštila da ta odluka predstavlja pretnju svetskom poretku i zatražila od Saveta bezbednosti UN da hitno istraži "opasne" akcije SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: