Petak, 06.09.2019.

23:35

"Mugabe je izneverio nade svog naroda"

Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe "pomogao je da se oslobodi Zimbabve", ali je potom "izneverio nade svog naroda", ocenio je američki Stejt department.

Izvor: Beta

Ilustracija: Depositphotos/VadimVasenin

"Upućujemo saučešće onima koji žale zbog gubitka bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea", rekla je portparolka američkog minsitarstva spoljnih poslova Morgan Ortagus u saopštenju.

Ona je međutim ukazala na Mugabeovo "kršenje ljudskih prava i njegovo loše ekonomsko upravljanje koje je osiromašilo miliona Zimbabveanaca".

"Mi nastavljamo da podržavamo težnje Zimbabveanaca za boljim i prosperitetnijim životom", rekla je ona.

Robert Mugabe, kontroverzni predsednik i nacionalni heroj oslobođenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, umro je danas u 96. godini.

Vladao je Zimbabveom 37 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: