Petak, 02.02.2018.

22:30

"SNS i deo opozicije bi po pitanju Kosova podržali Brisel"

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da bi vlast SNS i veći deo opozicije, ali ne i DSS, potpisali rešenje za Kosovo koje odgovara Briselu.

Izvor: Beta

Na tribini DSS o "Apelu za odbranu Kosova i Metohije" u opštini Stari grad, Jovanović je kazao da će građani na referendumu moći da spreče promenu Ustava i na taj način predaju Kosova.

"Poznajući Srbe, referendum o promeni Ustava neće proći lako. U suprotnom Srba na nezavisnom Kosovu ne bi bilo", kazao je Jovanović.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković zatražio je da vlast "ne lomi preko kolena" pitanje Kosova i Metohije.

"Protiv smo potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma, protiv podele Kosova i protiv prihvatanja da uđe u Ujedinjene nacije", istakao je Ković.

On je naveo da se zalaže za zamrzavanje konflikta. "Čemu žurba, pošto se odnos snaga u svetu menja", zapitao se Ković.

Profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Milo Lompar nazvao je vlast Aleksandra Vučića "simulakrumom".

"Vlast bi da bude i patriotska i izdajnička. Ali to nije moguće, dok publika ne poludi. A za to je potrebna televizija", rekao je Lompar.

On je dodao i da je duboko zabrinjavajuće što danas Španija više brine od Srbije o kosovskom pitanju.

Filmski reditelj Danilo Bećković rekao je da vlast menja diskurs i da sada postavlja kao tezu da niko od Srbije ne traži priznanje kosovske nezavisnosti.

"Ako damo Kosovo možemo polako da počnemo da se pakujemo, neko će doći i po Beograd. Da je Kosovo izgubljeno ne bi nam ga ni tražili. Potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma legitimisali bi sve zločine nad Srbima", kazao je Bećkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: