U poznatoj Fejsbuk grupi Grčka info turisti su podelili sa ostalim članovima izuzetno neprijatnu situaciju koju su doživeli na letovanju.

"Danas su pokušali da nam obiju auto na jednoj divljoj plaži između Sivirija i Furke. Pajserom su hteli da otvore suvozačeva vrata od krova krivljenjem i iskrivili su ih dosta. Verovatno ih je alarm zaustavio. Ovde dolazimo godinama. Pri tom je parking dosta veliki i ravan i nalazi se odmah do puta. Hteli su i gorivo da nam uzmu jer je poklopac bio otvoren. Apel svima da vode računa gde parkiraju. Baš smo razočarani jer volimo divlje plaže a danas nam je tek drugi dan", napisala je jedna članica grupe.

Ministarstvo spoljnih poslova na svom sajtu upozorava državljane Srbije na mogući rizik od krađa, posebno tokom turističke sezone.

Oni preporučuju da se u vozilima ne ostavljaju lična dokumenta, koferi, torbe i ostale vredne stvari, kao i da sa sobom nose fotokopije pasoša i ličnih dokumenta.

Parkinzi koji se plaćaju su uvek sigurnija opcija od javnih i onih pokraj "divljih" plaža. 

U slučaju da vam se desi slična situacija, prvenstveno pozovite policiju na broj 100 ili turističku policiju na broj 157, a nakon toga možete da se javite i Ambasadi Srbije u Grčkoj ukoliko ste u ukradenim kolima ostavili dokumenata ili novac.

Da li se vama nekada dogodila slična situacija u Grčkoj?

loader

Podeli: