Svet 4

17.06.2024.

13:46

"Svi će pobeći, kao Forest Gamp"

Više od 2.750 osuđenika za teška krivična dela pušteno je iz ukrajinskih zatvora radi služenja u vojsci, piše “Vašington post“.

Izvor: Sputnjik

"Svi će pobeći, kao Forest Gamp"
Profimedia

Podeli:

Neimenovani ukrajinski vojni oficir odgovoran za regrutaciju kaže da ne veruje u uspeh te inicijative i strahuje od dezerterstva takvih regruta.

"Više od 2.750 muškaraca pušteno je iz ukrajinskih zatvora otkako je parlament u maju usvojio zakon kojim se nekim osuđenicima dozvoljava da se pridruže vojsci. Tu spadaju osuđenici za trgovinu drogom, krađu telefona i izvođenje oružanih napada i ubistava, kao i za druga teška krivična dela", piše list.

Prema pisanju medija, ukrajinski osuđenici boriće se u jedinicama formiranim u potpunosti od bivših zatvorenika, ali pod vođstvom vojske.

Neimenovani ukrajinski vojnik, koji je uključen u proces regrutacije zarobljenika u ukrajinske trupe, rekao je za “Vašington post“ da niko u Ukrajini ne veruje u uspeh inicijative za regrutovanje bivših zarobljenika u Oružane snage. Kako je rekao, brine ga da će to izazvati pometnju na frontu ili čak dezerterstvo.

"Svi će pobeći, kao Forest Gamp", istakao je on.

Ranije je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao nacrt zakona o mobilizaciji kriminalaca koji služe kaznu u zatvoru. Zamenik ministra pravde Ukrajine Elena Visotskaja rekla je 30. maja da je oko 4.000 zatvorenika izrazilo želju da služi u Oružanim snagama Ukrajine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: