Kosovo 0

17.06.2024.

13:37

Hitno oglašavanje Petkovića o ZSO: Novi trik Aljbina Kurtija i antisrpskog ministra Nenada Rašića

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković u saopštenju naveo "da Antisrpski ministar Nenad Rašić ne zastupa nikog drugog do svog gazdu Aljbina Kurtija i sve radi na štetu srspkog naroda na KiM".

Izvor: B92.net

Hitno oglašavanje Petkovića o ZSO: Novi trik Aljbina Kurtija i antisrpskog ministra Nenada Rašića
A.K./ATAImages

Podeli:

Prema Petkovićevim rečima, Rašić zato nema nikakve ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta Statua Zajednice srpskih opština.

"Reč je o najobičnijem triku Aljbina Kurtija koji je više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO i sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice, samo da bi dodatno zamazao oči međunarodnoj zajednici, ali na njegove podvale niko ne naseda", istakao je Petković.

"Pošto je Rašić više puta javno ismevao ZSO i predlagao da se umesto njega formira udruženje dživdžana, on i njegov gazda Kurti, zajedno sa njihovim Radoicom Radomirovićem mogu da budu nadležni jedino za vrapce, ako ih i oni hoće, a brigu o Srbima vode oni kojima je do srpskog naroda jedino i istinski stalo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", nastavio je dorektor Kancelarije za KiM.

"Da budem sasvim jasan, postoji Nacrt Statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim u skladu sa Briselskim sporazumom, a od prošle godine na stolu je i Nacrt Statuta EU za koji je Beograd rekao da je dobra osnova kako bi se što pre došlo do formiranja ZSO. To što Rašić sada nudi je direktni napad na Nacrt Statuta EU i nastavak Kuritjevih trikova za potkopavanje i poništavanje dogovora u Briselu", satoji još u saopštenju Petkovića.

"Ni Kurti koji svakodnevno progoni i teroriše Srbe, ni njegovi podobni Srbi koji su snimljeni kako se drogiraju i pale automobile srpskom narodu, nisu ni sposobni ni ovlašćeni da se bave izradom dokumenta koji je od životne važnosti za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovu bezbednost. Ovakve predstave možda mogu da prihvate oni koji su konzumenti sredstava koje Radomirović i drugi podobni Kurtijevi Srbi koriste, a postavlja se i pitanje pod kakvim je ili čijim uticajem Rašić uopšte i dao izjavu da je spreman da se uključi u pisanje krovnog dokumenta za formiranje ZSO", zaključio je Petković.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: