Srbija

Utorak, 28.03.2017.

13:25

I Goran Bregović poleće na krilima Er Srbije FOTO

Avio-kompanija Er Srbija nazvala je jedan od svojih aviona po muzičaru Goranu Bregoviću.

Izvor: B92

I Goran Bregović poleće na krilima Er Srbije FOTO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Bregović će tako postati peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog nemerljivog doprinosa svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa "Žive legende".

Avion Erbas A319, sa svojim novim imenom “Goran Bregović” sveže utisnutim na trup aviona, predstavljen je na specijalnoj svečanosti u hangaru na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Programom "Žive legende" se odaje priznanje građanima Srbije koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu, a do sada su letelice dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu, fudbaleru Dejanu Stankoviću, kao i zvezdi srpskog i evropskog glumišta Predragu Mikiju Manojloviću.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Kako je rekao generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić, Bregović je postao globalni brend, a njegov uspeh može da se uporedi sa uspehom Er Srbije.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
“Do sada smo u okviru ovog programa tri aviona nazvali po poznatim sportistima, a jedan po našem proslavljenom glumcu, tako da je pravo vreme bilo za jednog velikog muzičara", dodao je Kondić.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Bregović je ovim povodom izjavio da mu je posao takav da poleće i sleće makar 200 puta godišnje. "A jednom kada poletite uvek gledate u nebo kada hodate. Valjda zato volim sve što ima veze sa avionima", dodao je on.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: