Srbija

Nedelja, 03.02.2019.

08:29

Noćno zasedanje: Posle maratonske sednice usvojen budžet

Skupština privremenih organa na Kosovu rano jutros, posle 14 sati neprekidnog rada usvojila Zakon o budžetu Kosova za 2019 godinu.

Izvor: Beta

Noćno zasedanje: Posle maratonske sednice usvojen budžet
Foto: Thinkstock

Bilo je podneto 156 amandmana koje su predložili poslanici i skupštinske komisije.

Ovogodišnji budžet je najveći dosad na Kosovu, iznosi 2,3 milijarde evra.

Prethodno je Skupština usvojila zakon o organizaciji i funkcionisanju državne uprave i nezavisnih agencija, zakon o javnim službenicima, i o platama u javnom sektoru.

Takođe su usvojeni i zakoni o zadacima, odgovornostima i nadležnostima Državne delegacije Kosova u procesu dijaloga sa Srbijom.

Usvojena je odluka o formiranju ad hok komisije za izradu Zakona o regulisanju i rukovođenju oblasti penzija i beneficija socijalnog osiguranja i Statuta Akcionarskog društva "Trepča".

Skupština je usvojila i odluku Vlade Kosova o produženju budžetskih izdvajanja za februar 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: