Srbija

Ponedeljak, 22.02.2021.

14:45

Hrvati navalili na onlajn kupovinu: Kakvo je stanje kod nas? ANKETA

Hrvatska spada među države koje poslednjih godina beleže najveći rast onlajn prodaje u Evropi, pokazuju novi podaci evropskih statističara.

Izvor: Index, B92.net

Hrvati navalili na onlajn kupovinu: Kakvo je stanje kod nas? ANKETA
Foto: Depositphotos, stokkete

Prema tim podacima, u Hrvatskoj je prošle godine 69 odsto korisnika interneta robu i usluge kupovalo onlajn.

Pravi zamah onlajn trgovine, preneo je Indeks, dogodio se zbog pandemije koronavirusa i zaključavanja, kako onog u Hrvatskoj, tako i drugde u svetu.

Preko interneta se najviše kupuju odeća i obuća, što su u EU, prema podacima Evrostata, i najpopularnije stavke u onlajn trgovini - čak 64 odsto onih koji su kupovali preko interneta kupovalo je upravo odeću i obuću.

Velika tražnja vlada i za onlajn gledanjem filmova i serija, ali i za kupovinom kozmetike, knjiga, nameštaja, računarske opreme i mobilnih telefona.

U korona-krizi je posebno velik rast imala dostava hrane i pića iz restorana i ostalih ugostiteljskih objekata, koja je lane u EU izbila na treće mesto najprodavanijih roba i usluga preko interneta.

A na šta vi najviše trošite novac na internetu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: