Srbija

Ponedeljak, 17.08.2020.

16:13

Groblje kućnih ljubimaca do juna sledeće godine: "Civilizacijski napredak za grad"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će do kraja ove nedelje biti raspisan tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca.

Izvor: B92

Groblje kućnih ljubimaca do juna sledeće godine:
Foto: Beoinfo

Vesić, koji je danas prisustvovao u "Veterini Beograd" prikazu projekta groblja kućnih ljubimaca koje će se nalaziti u Bloku 51 na Novom Beogradu, izrazio je uverenje da će ovo biti "jedan od projekata koji će ostati upamćen u gradu".

"Možda on to neće biti po vrednosti ili impozantnosti, jer grad ima mnogo većih projekata, ali će sigurno biti jedan od najvažnijih po korisnosti građanima. Beograd će, konačno, prvi put u svojoj istoriji, dobiti groblje kućnih ljubimaca", rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je rekao da je to ozbiljan komunalni problem u Beogradu koji postoji decenijama, a kako vreme prolazi, ima sve više kućnih ljubimaca i potreba da se uredi prostor za njihovo sahranjivanje je sve veća.

"Beograd je izdvojio oko 168 miliona dinara, odnosno skoro 1,5 miliona evra za izgradnju kompleksa koji će imati hektar i po, administrativnu zgradu od 300 kvadrata, parking sa 20 mesta, krematorijum, različita mesta za sahranjivanje kućnih ljubimaca i to će, kako i dolikuje, biti pravo mesto za sahranjivanje kućnih ljubimaca", rekao je Vesić.
Foto: Beoinfo
Naveo je da će to doprineti i poboljšanju zoohigijene u gradu i afirmaciji odgovornog vlasništva, "jer uprkos tome što velika većina ima odgovoran odnos, jedan manji deo vlasnika nije dovoljno odgovoran i predstavlja generator problema u vezi sa kućnim ljubimcima".

On je istakao da će kompletna procedura trajati dva do tri meseca, možda i kraće, a šest meseci biće vreme za izradu čitavog projekta.

"To praktično znači da ćemo u maju ili junu sledeće godine imati groblje kućnih ljubimaca, tako da će Beograd konačno dobiti ono što imaju mnogi drugi veliki gradovi: dostojno mesto za sahranu kućnih ljubimaca, jer su oni živa bića i prema njima tako i treba da se odnosimo", rekao je Vesić i dodao da je ovo "civilizacijski napredak i iskorak za glavni grad".

Groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 će u prvo vreme imati 730 kolumbarijuma, 839 grobnih parcela za male, srednje i velike kućne ljubimce, kao i 760 grobnih mesta za vlasnike koji žele da na poseban način obeleže grobno mesto kućnog ljubimca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

8 h

Podeli: