Srbija

Petak, 04.10.2019.

16:19

Zainteresovani: Ruski Gaspromnjeft kupuje Petrohemiju iz Pančeva?

Gaspromnjeft je zainteresovan za učešće u privatizaciji Patrohemije iz Pančeva.

Izvor: Beta

Zainteresovani: Ruski Gaspromnjeft kupuje Petrohemiju iz Pančeva?
Foto: Depositphotos, zhudifeng, 221603784

Ovu informaciju potvrdio je predsednik Upravnog odbora te ruske kompanije Aleksandar Djukov u razgovoru sa srpskim ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.

Oni su razgovarali na marginama 9. Medjunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Antić je kazao da je budućnost Petrohemije od izuzetnog značaja i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da ta kompanija dugoročno stabilno funkcioniše.

Djukov je istakao da Gaspromnjeft ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije Petrohemije, a dogovoreno je, kako je saopšteno, da Vlada Srbije i ta kompanija intenziviraju i konkretizuju razgovore o toj kompaniji.

Na sastanku je analizirana realizacija tekućih projekata, pre svega "Duboka prerada" (modernizacija Rafinerije Pančevo), koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da Naftna industrija Srbije (NIS) ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata.

Ocenjeno je da treba uložiti dodatni napor da NIS, zajednička kompanija Vlade Srbije i ruskog Gasproma, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

6 h

Podeli: