Automobili

Sreda, 06.03.2024.

11:11

Ups, skupoceni McLaren završio u kanalu FOTO

Vozač kaže da je loše procenio krivinu.

Izvor:

Ups, skupoceni McLaren završio u kanalu FOTO
Foto: McLaren promo

Jedan Holanđanin je vozeći skupoceni McLaren 570S Spider završio u jarku sa vodom u Den Hagu. Kada je policija stigla, motor je još radio. Vozač je bio sam u automobilu, a na sreću u ovom udesu niko nije povređen.

Slučajni prolaznik je navodno ušao u automobil da ugasi motor jer je još uvek radio dok je vozilo bilo u vodi.

Spasilačka služba je tri sata izvlačila supersportski automobil iz kanala. Vozač je policiji rekao da je pogrešno procenio ulazak u krivinu. Pored polomljenog fara, na automobilu su i velika oštećenja od vode. Reč je o McLarenu 570S Spider iz 2018. godine, automobilu čija je cena oko 300.000 evra. Auto ima sklopivi čvrsti krov koji se može podići ili spustiti za svega 15 sekundi, čak i u pokretu, pri brzinama do 40 km/h.

Motor proizvodi 570 KS i 600 Nm. Snaga se šalje na zadnju osovinu pomoću sedmostepenog automatskog SSG menjača.

Spider od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,2 s, dok je maksimalna brzina automobila sa podignuti krovnim pokrivačem 328 km/h. Maksimalna brzina nešto je niža kada se vozi "sa vetrom u kosi" i iznosi 315 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

23 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: