Automobili

Četvrtak, 24.11.2016.

11:41

Kia Niro stiže u Srbiju početkom 2017.

Mali potkompaktni krosover sa hibridnim pogonom već se prodaje na evropskom tržištu.

Izvor: B92

Kia Niro stiže u Srbiju početkom 2017.

Korejski proizvođač saopštio je da je od početka leta 2016. u Evropi primio više od 23.000 narudžbina za novi hibridni krosover Niro. Od jula do kraja oktobra isporučeno je 5.815 automobila, a preostali kupci trebali bi svoja vozila da dobiju do kraja godine.

Kia Niro dizajnirana je kao vozilo koje spaja praktičnost i dizajn krosovera, sa učinkovitim i ekonomičnim hibridnim pogonom. Paralelni hibridni pogonski sistem kombinuje 1.6 litarski GDI benzinski motor s litijum jonskim polimerskim baterijskim sklopom i elektromotorom od 44 ks. Snagu na prednje točkove prenosi šestostepeni menjač s dvostrukim kvačilom.

Prema fabričkim podacima, emisija ugljen-dioksida je samo 88 g/km, a potrošnja goriva 3,8 l/100km (kombinovano, na osnovu standarda novog evropskog vozniog ciklusa).

Omiljen među poslovnim klijentima

Interesantno je da je među klijentima 46% kupaca koji su Niro nabavili kao privatno putničko vozilo, dok je preostalih 54% vozila prodatih flotnim kupcima, odnosno kompanijama, kažu u Kiji. Poređenja radi, u Kijinoj ponudi modela u Evropi, 57% svih vozila isporučeno je privatnim kupcima za lične potrebe, a 43% flotnim klijentima. Niro je zato važan model za Kiju, jer korejski brend želi masovniji prodor u sektor flotnih kupaca, gde Niro može ponuditi niske troškove održavanja i niske emisije ugljen dioksida.

Tim adutima, Kia namerava da privući nove poslovne kupce, koji se do sada nisu odlučivali za vozila tog proizvođača.

Kada je reč o našem tržištu, Niro u Srbiju stiže početkom 2017. godine, kada će biti poznate cene i raspoloživi paketi opreme.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: