Automobili

Utorak, 11.02.2014.

13:40

Škoda Octavia Scout za 2014.

Škoda je objavila prve fotografije i detalje nove generacije modela Octavia Scout koji će imati premijeru na predstojećem salonu automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Default images

Porodica Octavia dobija još jednog člana, terensku karavan verziju - model Scout. Automobil je baziran na modelu Combi 4x4, koji je predstavljen polovinom 2013. godine.

U odnosu na taj automobil, Octavia Scout ima korisne zaštitne plastične dodatke na donjim delovima branika, duž pragova i na lukovima blatobrana, kao i zaštitnu lajsnu pri dnu vrata, a tu su i ukrasni krovni nosači.
U Škodi ističu da u odnosu na standardnu karavan verziju modela Octavia, Scout ima za 33 mm više odstojanje od zemlje, što ga čini veoma upotrebljivim terencem, a automobil je opremljen posebno dizajniranim 17 inčnim alu felnama.

Kao i kod modela Octavia Combi 4x4, snaga se šalje na sve točkove pomoću unapređenog sistema prenosa koji uključuje i poslednju generaciju Haldex 5 kvačila.

Poboljšani sistem omogućava "inteligentnu" raspodelu snage, kako između osovina, tako i između svakog točka ponaosob. U uobičajenim uslovima vožnje, najveći deo snage prosleđuje se prednjim točkovima, a kada se za to ukaže potreba, snaga se postepeno raspoređuje i na zadnju osovinu.
Škoda je saopštila da će u ponudi biti dva dizelaša i jedan benzinac. Specifikacije motora nisu objavljene, a najverovatnije je reč o istim jedinicama koje se koriste u modelu Combi 4x4.

U tom slučaju, reč je o 1.6 TDI dizel motoru koji razvija 105 ks, 2.0 litarskom TDI agregatu sa 150 ks i 1.8 TSI benzincu sa 180 ks.

Više detalja o modelu Škoda Octavia Scout za 2014. biće poznato tokom održavanja auto-salona u Ženevi, početkom marta, a automobil stiže u prodajne salone u drugoj polovini godine.

Pročitajte o modelu Škoda Superb Combi Outdoor za 2014.

Pročitajte o restilizovanom modelu Škoda Yeti koji je predstavljen 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: