Automobili

Ponedeljak, 25.09.2023.

16:35

Prodaje se unikat iz Minesote: Ručno izrađena Yugo limuzina FOTO

Na internet-oglasima pojavio se primerak Yugo automobila kakav se retko viđa.

Izvor: bug.hr

Prodaje se unikat iz Minesote: Ručno izrađena Yugo limuzina FOTO
Foto: Facebook, Cory Rauch

Jedan Amerikanac posedovao je dva Yuga iz 1988. godine, dok su se oni još izvozili na to tržište. Zavario ih je iz zabave i tako stvorio produženu limuzinu, a sada je njegov unuk prodaje za sitan novac.

Krajem 1980-ih godina kragujevačka Zastava izvozila je svoj Yugo u SAD, gde je to bio jedan od najjeftinijih automobila na tržištu, pa se brzo "proslavio" kao kuriozitet i bio predmet brojnih pošalica, piše hrvatski Bug.

S vremena na vreme, Amerikanci se sete tog fijaska, kao na primer sada, i to zahvaljujući oglasu koji je na Facebook Marketplace objavio jedan stanovnik mesta Pirz u Minesoti.

U oglasu piše kako je dva Yuga direktno od zastupnika 1988. godine kupio oglašivačev deda. Iz zabave ih je tada zavario, i tako stvorio jedinstvenu produženu limuzinu (koju u šali, umesto Yugo, nazivaju u množini – Wego).
Foto: Facebook, Cory Rauch
Budući da se deda obrazovao za autolimara, znao je šta radi, kaže njegov unuk, a ovakav je automobil čak i vozio. Navodi se da je u zlatno doba prešao oko 69.000 kilometara.

Međutim, već godinama stoji u garaži, a kako bi se pokrenuo potrebno je, navodno, samo izvršiti neke sitne popravke. Deda limar ima 82 godine pa mu se to više ne radi, i zato je porodica odlučila da proda njegovih ruku delo, sa sve šarama koje ga čine unikatom.
Foto: Facebook, Cory Rauch
Ova "limuzina" košta 4.000 dolara, a u fotografijama se može videti čitav proces spajanja dva stara Yuga, crvenog i belog. Što se tiče stanja, nije baš idealno, pa je tako enterijer rudimentaran kakav je i bio 1980-ih, ali zapušten, dok ni spolja ne izgleda ništa bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: