Aktuelno 6

20.05.2024.

18:15

Jurio auto-putem 125 km/h i slagao Rubikovu kocku VIDEO

Recept za udes, posebno u automobilu bez naprednih sistema autonomne vožnje.

Izvor: B92

Jurio auto-putem 125 km/h i slagao Rubikovu kocku VIDEO
Shutterstock/Sardo Michael

Podeli:

Vožnja auto-putem ponekad može da bude dosadna, ali sve dok potpuno autonomni automobili ne budu dostupni, vozači bi trebalo da imaju dovoljno pameti da drže pogled na putu a ruke na upravljaču.

Nažalost, ovu lekciju je zaboravio vozač iz Španije, kojeg je policijski helikopter snimio na (ne)delu dok se ležerno zabavljao Rubikovom kockom pri brzini od 125 km/h.

Suprotno onome što ste možda pretpostavili, ovaj nepromišljen čin nije izveden u vozilu opremljenom sofisticiranim sistemima za pomoć vozaču, već u modelu Peugeot 307 SW prve generacije.

Inače, ovaj francuski kompaktni karavan debitovao 2002. godine, tako da je u najboljem slučaju mogao imati najobičniji tempomat, pošto sistemi za vožnju bez upotrebe ruku u to vreme nisu bili dostupni ni u kom obliku u serijskim automobilima srednje klase.

Na snimku se može videti kako vozač sa velikom strašću rešava Rubikovu kocku dok razgovara sa suvozačem. Obe njegove ruke ostaju van volana, dovoljno dugo da potencijalno izazovu ozbiljnu nesreću.

Saobraćajna kamera na helikopteru otkriva da se Peugeot kretao brzinom od 126 km/h, što je još opasnije u ovoj situaciji.

Srećom, njegovo bezobzirno ponašanje nije doveo do katastrofe, a policija je ubrzo zaustavila i uhvatila pasioniranog ljubitelja Rubikove kocke.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: