Automobili

Subota, 29.07.2023.

11:00

Pogledajte najveći Hummer na svetu VIDEO

Zavirite u najveći Hummer na svetu – tri puta je veći od običnog, a provozao ga je bogati šeik uz pratnju policije.

Izvor: B92

Pogledajte najveći Hummer na svetu VIDEO
Foto: GM promo

Kreacija na četiri točka, Hummer (Hamer) H1 „X3“, je visoka 6,6, dugačka 14 i široka 5,8 metara, je tri puta veća od standardnog automobila marke Hummera H1, i ujedno predstavlja najveći Hamer na svetu.

Automobil je, naravno, u voznom stanju, a zahvaljujući dizelskim motorima na svakom točku, ovaj džinovski četvorotočkaš, koristi pogodn na sva četiri točka.

Veličina automobila dozvoljava da se unutar njega nalaze brojne i nesvakidašnje pogodnosti, poput nekoliko spavaćih soba, toaleta, ali i prostorije za goste s pogledom od 360 stepeni.

Vlasnik ovog čuda je Šeik Hamad bin Hamdan, član vladajuće porodice Abu Dabija, a pored njega, on poseduje oko 3.000 automobila koji su obično ukrašenim bojama duge, pa otuda i nadimak „Rejnbou šeik” (“šeik duginih boja”).

Sva njegova vozila čuvaju se u ogromnoj piramidi usred pustinje.

Prema pisanjima stranih medija, Hummer X3 je izložen Off-Road istorijskom muzeju u Al Madamu, u UAE-u, pa posetioci imaju priliku da neskvakidašnji automobil vide uživo.

A tu je i snimak kako ovaj automobil izgleda na regularnim putevima, i u poređenju sa drugim, običnim automobilima. Šeik Hamad se provozao uz pratnju policiju, kako bi se verovatno sprečio incident, bilo koje vrste, a čuđenje prolaznika nije izostalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: