Tehnopolis

Četvrtak, 10.03.2011.

13:18

Warner Bros distribuira filmove preko FB

Holivudski studio Warner Bros najavio je da će biti prvi koji će na ovaj način sarađivati sa gigantskom društvenom mrežom. Izvršni direktori se nadaju da će to biti nov izvor zarade za industriju zabave.

Izvor: B92

Default images

Za početak, usluga iznajmljivanja filmova će biti dostupna samo korisnicima Facebooka u SAD. Ali ako se pokaže kao uspešna, akcija bi mogla da se prenese i na ostale zemlje.

Članove Facebook zajednice ova usluga će koštati 30 FB kredita što iznosi 3 dolara ili 1,85 funti. Oni će potom imati na raspolaganju 48 sati da odgledaju film.

„Mračni vitez” (The Dark Knight) Kristofera Nolana, film o Betmenu sa Kristijanom Bejlom i Hitom Ledžerom u glavnim ulogama, biće prvo ostvarenje koje će imati mogućnost streama. Za sada se ne zna koji će biti sledeći naslovi na meniju.

„Facebook je postao svakodnevno odredište za stotine milione ljudi”, piše u izjavi Warner Brosa. „Dostupnost naših filmova na društvenoj mreži samo je logičan nastavak naših akcija vezanih za digitalnu distribuciju. Korisnici će na jednostavan način moći da uživaju u filmovima preko najveće društvene mreže na svetu.”

Warner Bros je prvi veliki holivudski igrač koji je načinio ovakav korak, ali ako bude uspešan drugi će ga brzo slediti u stopu.

Facebook u Americi ima jaku konkurenciju za ovu uslugu, najpre u vidu Netflixa, koji tvrdi da ima 20 miliona korisnika u Severnoj Americi, a i YouTube će uskoro ući na tržište Video on Demand (video na zahtev) usluga.

Međutim nuđenjem svoje usluge preko Facebooka, Warner Bros je osigurao dirketan pristup do široke baze korisnika, u svetu postoji oko 500 miliona registrovanih naloga, što je činjenica koju svakako neće ignorisati moćnici u fimskoj industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: