Kultura

Ponedeljak, 24.05.2010.

16:57

Knjiga „goluba u lavljoj koži”

Nova knjiga Zorana Hr. Radisavljevića „Golub u lavljoj koži” biće predstavljena 25. maja u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Izvor: B92

Default images

Knjiga predstavlja zbirku tekstova, kolumni, komentara i intervjua koje je autor objavljivao u štampi, uglavnom u „Politici”, od 2004. do 2009. godine.

,,Zoran Hr. Radisavljević za svoje sagovornike obično bira ličnosti dana (pisce kojima je izašla knjiga, slikare kojima je otvorena izložba, i jedne i druge ovenčane nekom nagradom). Naravno, među njima ima najviše velikih imena, onih koji retko daju intervjue, te su i zbog toga zanimljivi za novinare”, navodi pisac predgovora ove knjige Milisav Savić.

Naziv knjige „Golub u lavljoj koži” zapravo oslikava autorovo shvatanje novinarstva: novinar mora da bude ”golub”, a to znači pristojan i uljudan, ali i ”lav”, jer je ponekad potrebno da se naroguši i pokaže zube.

Knjigu je izdala „Čigoja štampa”, a o njoj će na predstavljanju govoriti Grozdana Olujić, Milisav Savić i autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: