Kultura

Četvrtak, 19.07.2012.

22:59

The Who: turneja povodom jubileja

Piter Taunsend i Rodžer Doltri proslaviće 40. godišnjicu od izlaska konceptualnog albuma Quadrophenia severno-američkom turnejom 2013.

Izvor: B92

Default images

The Who ponovo kreće na put. Duo Taunsend/Doltri najavio je turneju u čast četiri decenije od izlaska ploče Quadrophonia na kojoj će ovu rok operu svirati tokom 36 večeri po Severnoj Americi.

„Želimo ponovo da radimo zajedno pre nego što umremo”, kazao je Taunsend. U poslednje vreme je bilo dosta pitanja vezanih za budućnost benda: Taunsend ima problema sa sluhom a 2011. je preskočio Doltrijevu turneju svirajući umesto toga koncerte sa numerama sa albuma Tommy.

„Volim da sviram sve pesme sa albuma Quadrophenia”, kazao je Taunsend prošle godine. „To je za mene jedinstven komad i uvek sam bio ponosan na svoja dostignuća kao tekstopisca”.

Uz Doltrija, Taunsenda će pratiti Pino Paladino, Sajmon Taunsend, Zek Starki i Kris Stejnton, uz Loren Gold i Frenka Sajmsa koji su svirali sa Doltrijem na turneji 2009.

Osim pomenutog albuma u celini, The Who će svirati i klasike poput Baba O'Reilly i Won't Get Fooled Again.

Taunsend je otkrio i da završava pisanje memoara koji će izaći na jesen. Osvrnuvši se na Ričardsovu nedavno objavljenu biografiju „Život”, Taunsend je imao svoju šalu na račun Mika Džegera: „Ono čega se ja sećam u vezi sa veličinom penisa Mika Džegera jeste da je bio ogroman i vrlo ukusan”, izjavio je muzičar za magazin Rolling Stone.

Objavljen 1973. Quadrophenia je bio šesti studijski album benda a Frenk Rodam ga je 1979. adaptirao za film.

Turneja počinje 1. novembra na Floridi i završava se 26. februara na Roud Ajlendu.

Za sada nije poznato da li će biti održani koncerti u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: