Sreda, 12.06.2019.

18:25

Uhapšen muškarac sa Kosova zbog finansiranja Islamske države

Muškarac s Kosova, uplaćivanjem više hiljada evra, borcu i čoveku koji je želeo da se priključi, podržavao je Islamsku državu, zbog čega je uhapšen u Nemačkoj.

Izvor: Beta

Uhapšen muškarac sa Kosova zbog finansiranja Islamske države
Deposit photos/fckncg

Nemačke vlasti uhapsile su muškarca sa Kosova optuženog da podržava grupu Islamska država prebacivanjem više hiljada evra jednom borcu Islamske države i čoveku koji je želeo da se pridruži toj organizaciji.

Kancelarija nemačkog saveznog tužilaštva navela je da je 31-godišnji muškarac identifikovan samo kao Hasan Rejan B, u skladu sa nemačkim pravilima o privatnosti, uhapšen u oblasti Pineberg blizu Hamburga.

On je osumnjičen po 15 tačaka za pružanja podrške Islamskoj državi i po 11 tačaka za kršenje nemačkih zakona o izvozu.

Tužioci navode da je on 11 puta prebacio novac tokom 2016. i 2017. borcu Islamske države u Siriji. Oni takođe navode da je on 2015. godine takođe prebacio novac muškarcu iz Severne Makedonije koji je želeo da se pridruži Islamskoj državi u Siriji.

Prema navodima tužilaca, on je ukupno prebacio oko 15.000 evra, u najvećem broju slučajeva delujući kao posrednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: