Srbija 13

17.06.2024.

11:31

Lažni dostavljači haraju Beogradom: Kradu porudžbine

Ukoliko redovno poručujete hranu i namirnice preko neke od platforma za dostavu, pazite se, postoji mogućnost da vam ona nikada ne stigne.

Izvor: blic/Nikola Vojnović

Lažni dostavljači haraju Beogradom: Kradu porudžbine
Shutterstock/SFIO CRACHO

Podeli:

Trenutno, kako prijavljuju Srbi na internetu, Beogradom hara ekipa "lažnih dostavljača" koji kradu vaše i naše porudžbine preko platforme.

Kako su zabrinuti i oštećeni sugrađani prijavili na jednoj Instagram grupi na Vračaru trenutno postoji organizovana grupa koja uspeva da preuzme porudžbine bez potvrde na platformi Wolt, koja se bez te potvrde posledično otkazuje, te oni odlaze sa "besplatnom robom". Iz kompanije za "Blic" kažu da su upoznati sa slučajem, da je alarmirana policija.

"Ovaj je juče u apoteci uzeo pampers pelene u vrednosti od preko 7.000 dinara... 5 minuta kasnije podrška javlja da se porudžbina otkazuje, te da nijedan Wolt dostavljač nije preuzeo porudžbinu", kažu oni.

Kako funkcioniše prevara?

U suštini, kako pišu oštećeni, jedan od dvojice ljudi se prijavi da bude dostavljač na Woltu, stigne mu porudžbina, on "screenshotuje" i pošalje "drugaru" koji traži pod tim brojem porudžbinu.

"Pošto se radi o screenshotu, niko zaista nije od dostavljača 'prevukao' (tako oni kažu u žargonu), da je preuzeo porudžbinu preko 'Wolt'. Što znači, samo je neko pokupio robu iz lokala.. Ovaj lik ne radi sam, na spoljasnjoj kameri se vidi da ulazi u auto na mesto suvozača", kažu.

Šta kažu iz kompanije?

Kako za taj list kažu iz kompanije Wolt oni osuđuju svaku nameru i pokušaj prevare, kao i zloupotrebe koje bacaju senku na pošten trud i rad "Partner dostavljača". Tvrde, ovo je bio izolovan slučaj.

"Incident je prijavljen policiji u cilju rasvetljavanja činjenica i informacija koje su se pojavile na nekim od profila na Instagramu, a koje su preuzeli mediji. Takođe, jedina oštećena strana u ovom izolovanom incidentu je naša kompanija. Uveravamo javnost da ćemo istrajati u rasvetljavanju ovog slučaja jer su nam korisnici i partneri na prvom mestu. To što je potpuno sigurno to je da su podaci svih naših korisnika i partnera bezbedni, kao i da integritet naše platforme nije narušen", ističu iz kompanije.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija i Turska sve bliže dogovoru

Ruska državna kompanija "Rosatom" je napredovala u pokušaju izgradnje druge turske nuklearne elektrane, što je najnoviji znak jačanja energetskih veza Ankare sa Moskvom.

17:48

18.7.2024.

1 d

Podeli: