Ponedeljak, 06.02.2017.

11:47

"Kongresmen koji hoće razmenu je blizak albanskom lobiju"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je o zidu u Kosovskoj Mitrovici postignut isti dogovor 8. decembra kao ovaj koji je sada primenjen.

Izvor: B92

Foto: Tanjug

"Ne znam šta je neko želeo u narednim danima, još se pitam o čemu se radi. A onima koji pametuju i govore da su Srbi popustili preporučujem da svoje junaštvo pokažu stvarnim delima“, navodi Vučić.

Kako kaže, sačuvan je mir i zaštićena je Ulica kralja Petra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

„Čudno mi je i nisam nimalo oduševljen time da smo taj isti dogovor postigli još 8. decembra, da smo isti ovakav postigli i u Briselu. Mene i dalje buni i čudi što i dalje nisam dobio odgovor – a zašto iste te večeri nije sve završeno“, navodi Vučić.

Vučić navodi da sutra počinje izgradnja kompleksa sa žardinjerama i svim što je potrebno u skladu s dogovorom. „Beograd vam smeta? Pa kažite da vam Beograd smeta. Zato ste podmićivali poslanike Srpske liste? Zato ste hteli da ih odvojite od Beograda? Ne preporučujem vam tu rabotu, ne možete da pobedite. Čekam ih da mi kažu da sam slagao i nisam rekao istinu. Niko to ne može da kaže iz EU, a još dobar deo detalja nisam rekao pred građanima“, dodaje premijer.

Takođe, Vučić je naveo da je kongresmen SAD Dejna Rorbaher, koji je predsedniku Nikoliću predložio razmenu teritorija sa Kosovom, bio i u Beogradu i u Prištini.

„Blizak je albanskom lobiju, to su neki pokušaji za druga rešenja. Naš ustav jasno govori o integritetu“, ističe Vučić.

Kako navodi, od Albanaca ne očekuje ništa.

„Ne verujem im ništa, hoće da od ZSO narpave nevladinu organizaciju i da puštaju gramofonske ploče. Ceo smisao svega je kako da izvrnemo ruglu ono što je potpisano pre četiri godine. Ne verujem im ništa. Ni njima, ni onima koji ih štite“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: