Sreda, 05.10.2016.

18:32

Jeremić: Imamo razloga da budemo ponosni

Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić čestitao je Antoniju Guterešu na izboru za novog lidera glavne svetske organizacije.

Izvor: B92

Jeremić: Imamo razloga da budemo ponosni
Getty Images

Bivši portugalski premijer je dobio saglasnost zemalja članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posle šestog kruga neformalnog izjašnjavanja.

“Nakon šest krugova glasanja, SB UN je postigao konsenzus. Čestitam Antoniju Guterešu na izboru za devetog generalnog sekretara UN“, naveo je Jeremić.

On je istakao da je Guterešovim izborom glavna svetska organizacija dobila pouzdanog i iskusnog rukovodioca kome želi mnogo uspeha u obavljanju novih dužnosti.

“Mislim da imamo razloga da budemo ponosni našim rezultatom u trci za najvišu poziciju u međunarodnim odnosima - drugim mestom u svetu, a na čelu istočnoevropske grupe. Verujem da je to daleko bolji učinak od onog koji su nam mnogi predviđali i da smo time napravili značajan doprinos podizanju vidljivosti i ugleda naše zemlje“, zaključio je Jeremić.

Bivši šef srpske diplomatije je u šestom krugu neformalnog glasanja zauzeo drugo mesto, iza Gutereša, a ispred Miroslava Lajčaka i Kristaline Georgijeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: