Četvrtak, 09.06.2016.

17:37

Polemika DS i SNS: Ko kome "crta mete na čelo"

DS osuđuje napad "mandatarovog omiljenog lista" na javne ličnosti, aktiviste civilnog društva i pozvala nadležne da zaštite sve kojima su "na čelo crtane mete".

Izvor: Beta

Polemika DS i SNS: Ko kome

Takođe, pozvala je buduću vlast da prestane da traži neprijatelja.

"DS će uvek zaštititi sve kojima se, zloupotrebljavajući slobodu govora, javno, preko režimskih medija, preti i poziva na njihov linč. Nakon jučerašnje sramotne konferencije za novinare, na kojoj su, uz blagoslov mandatara, vređani, ponižavani i etiketirani novinari i novinarke, kao i predstavnici stranih država, napad je nastavljen preko tabloida bliskih aktuelnoj i budućoj vlasti", navodi se u pisanoj izjavi predsednika DS Bojana Pajtića.

Srpska napredna stranka (SNS) reagovala je na te navode demokrata i objavila da je DS svim građanima nacrtao mete i da je narod bio žrtva njihove pohlepe.

"Lažne demokrate nacrtale su mete na čelu svim građanima, koje su besomučno opljačkali tokom svoje bahate vladavine, koju je obeležilo otimanje narodnih para iz državnih banaka i fondova, javnih preduzeća i ustanova", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se SNS zalaže za uređenu i modernu državu, slobodu govora i za sve demokratske principe.

"Poručujemo da je Srbija slobodna zemlja u kojoj vladaju medijske slobode i da baš svako ima pravo iznese svoje mišljenje, bez obzira da li se to mišljenje dopada Pajtiću, ili mu se baš i ne dopada", navodi se u saopštenju SNS.

Dnevni list "Informer" objavio je danas tekst pod naslovom "Kreće ubijanje Vučića" u kojem se navodi da Evropska unija i SAD žele da destabilizuju vlast lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

List piše da pritom EU i SAD računaju na pomoć satiričara Zorana Kesića, programskog direktora Transparentnosti Srbija Nemanje Nenadića, glumaca Branislava i Sergeja Trifunovića, novinarki Tamare Skrozze i Antonele Rihe, predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića, direktora Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilira Gašija, koga te novine nazivaju "Iljir", a računaju i na pomoć osnivačice Centra za kulturnu dekontaminaciju Borke Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: