Sreda, 08.06.2016.

08:46

Sanders ne odustaje: Dobar sam u matematici, ali...

Berni Sanders odbio je da prizna poraz od Hilari Klinton i obećao da će ostati u trci uprkos tome što je ona osvojila dovoljan broj delegata za nominaciju.

Izvor: Tanjug

Sanders ne odustaje: Dobar sam u matematici, ali...
Foto: GettyImages

"Žestoko ćemo se boriti da bismo pobedili na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu", poručio je Sanders u obraćanju pristalicama u Kaliforniji, govoreći o poslednjim unutarstranačkim izborima koji se održavaju u sledeći utorak.

"A zatim ćemo odvesti svoji borbu za društvenu, ekonomsku, rasnu i ekološku pravdu u Filadelfiju", gde se sledećeg meseca održava konvencija Demokratske stranke na kojoj će biti i zvanično proglašen kandidat te stranke za predsedničke izbore u novembru.

Na toj konvenciji će Hilari Klinton biti proglašena kandidatom Demokratske stranke za predsednika SAD, pošto ima dovoljan broj glasova delegata da bi bila nominovana, a već je sinoć proglasila svoju pobedu.

Sanders ističe: "Ja sam prilično dobar u matematici. Znam da je borba pred nama veoma, veoma teška, ali nastavićemo da se borimo za svaki glas i za svakog delegata".

Sanders je sinoć ostvario pobedu na unutarstranačkim izborima u Montani, a vest o toj pobedi je stigla tokom njegovog govora u Kaliforniji.

Hilari Klinton se zahvalila ljudima koji su glasali za nju i pomogli joj da dođe do "istorijskog trenutka za žene – nominacije za Belu kuću", piše BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: