Nedelja, 19.10.2014.

11:19

"MH17": Prekinite besmisleni rat

Roditelji troje dece koja su poginula u malezijskom avionu MH17 srušenom iznad Ukrajine zatražili su od te zemlje da prekine sa besmislenim ratom.

Izvor: B92

Default images

Mo, Evi i Otis Maslin su izgubili živote 17. jula, kada je iz i dalje neutvrđenih razloga putnički avion sa 298 putnika pogođen iznad istočne Ukrajine.

“Molimo vas, ako poštujete uspomenu na našu decu, prekinite ovaj besmisleni rat. Nijedna mržnja na svetu nije veća od ljubavi koju mi imamo za svoju decu koja su nam oduzeta u ratu u kojem naša zemlja ne učestvuje. Nemoguće je razumeti razloge zašto je taj avion pogođen“, navodi se u pismu porodice Maslin.

Najmlađi članovi te porodice su zajedno sa svojim dedom krenuli put Perta, dok su roditelji ostali u Holandiji još dva dana, iako je trebalo da se i oni nađu na letu MH17.

Australija je zvanično zatražila istragu i navela da je neophodno da istražni timovi izađu na mesto gde se avion srušio kako bi se utvrdile sve činjenice.

O tome je australijska ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop nedavno razgovarala sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, od koga je dobila uveravanja da će zvanična Moskva sve učiniti da bi se istraga nastavila.

Skoro četiri meseca posle pada malezijskog aviona u istočnoj Ukrajini, domaće vlasti su odlučile da raščiste mesto na koje se srušio let MH17.

MH17 na letu iz Amsterdama u Kuala Lumpur sružio se na istoku Ukrajine, gde su velike borbe vodile proruske i ukrajinske vojne snage. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade, a nezavisna holandska istraga nedavno je došla do zaključka da je avion pao nakon što ga je pogodio veliki broj gelera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: