Utorak, 15.07.2014.

11:20

Poslanici o Libiji, zračenju...

Poslanici su i danas postavili niz pitanja vladi, a interesovala ih je bezbednosna situacija u Libanu, kupovina aparata za zračenje… onkoloških pacijenata...

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević pitao je ministre pravde i zdravlja o problemu onkoloških pacijenata koji ne mogu da se adekvatno leče, jer nema aparata za zračenje.

Moramo kupiti nove aparate za zračnu terapiju u Kliničkom centru u Novom Sadu, u Beogradu, Nišu. Mnogi pacijenti čekaju više od tri meseca da bi došli do zračne terapije, a svetski standardi su da tri nedelje od operacije mora da se počne sa terapijom”, ukazao je Milisavljevih, koji je po struci lekar.

Prema njegovim rečima, u Nišu više od 500 građana koji imaju neku vrstu malignog oboljenja čekaju mesecima da dođu na red na zračnu terapiju.

On je dodao da se dugo čeka i na patohistološki nalaz nekog tkiva, što je kako je rekao nedopustivo.

Milisavljvić je, takođe, ukazao da su mnogi fakulteti ukinuli personalne asistente, što osobama sa invaliditetima, kako je rekao, znači život.

Šefa poslaničkog kluba NDS Marka Đurišića zanimalo je da li je urađena bezbednosna procena za Liban, s obzirom da je Srbija uputila svoje vojnike u mirovnu misiju u tu zemlju, a bezbednosna situacija se komplikuje u susednom Izraelu.

On je to pitanje postavio ministru odbrane i načelniku VOA, ukazao da se u Izraelu situacija vojno komplikuje i podsetio da je 2006. godine došlo do intervencije Izraela u Libanu.

Moje pitanje je da li je urađena nova bezbednosna procena, da li i u kom obimu su ugorženi naši vojnici koji se tamo nalaze, da li džava Srbija preduzima mere i koje preduzima, s obzirom na bezbednosnu procenu”, rekao je Djurišić.

U nastavku rada poslanici će razmatrati izmene Zakona o radu i Zakona o PIO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: