Nova vest
Fudbal 16

19.5.2024.

10:15

Stojanović objasnio situaciju oko Svilara: Nismo mu ništa uzeli za zlo

Sportski direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović govorio je oko situacije sa Miltom Svilarom.

Srđan Novaković
Srđan Stevanović/Starsport

Stojanović je u intervjuu za Mocart sport otkrio šta se sve desilo oko golmana Rome Mileta Svilara koji se odlučio da ne brani za reprezentaciju Srbije.

Kad smo u martu pripremali utakmice, plan je bio da Petrović brani prvu u Rusiji, a da Svilar na Kipru. Pošto Vanja i Rajko nisu sporni, standardni su, čisto da i drugu dvojicu promovišemo, da im se ukaže šansa, da se vidi da su budućnost, jer su mlađi od ove dvojice. Znači, to su ta četvorica golmana oko kojih bi se vrtelo sve. E sad, neko je uticao na Svilara, ne znam ko, da može da brani za reprezentaciju Belgije. Odmah sam rekao da znam da to nema šanse. Belgijanci su stvarno poslali zahtev da vide da li može brani za njih, FIFA im je odgovorila da može da nastupa samo za Srbiju. Tako da… Ali, Svilaru ništa nismo uzeli za zlo. Neko je tu oko njega lovio u mutnom. Mlad je, za njega vreme radi i mislim da mu pripada da bude u ova četiri golmana”.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ipak prema rečima Stojanovića, selektor Srbije Dragan Stojković je uvrstio Svilara na najširi spisak od 55 igrača, ali ga nije bilo na skrećnom od 35 fudbalera.

Svilar je bio na najširem spisku koji smo poslali UEFA. Selektor nije ljut, samo je to rekao, da ga neće zvati, zato što je Svilar tako izabrao. Treba spustiti loptu. Evo, neka selektor kaže, ja sam insisitirao i kada Mile nije branio u Benfiki da ga zovemo. Rekao sam da ima kvalitet, da sam to video kroz treninge, da je budućnost srpskog fudbala. Malo su se zaleteli ti njegovi savetnici, ali bilo bi glupo da on ne iskoristi ponovo šansu, jer mislim da pripada ovde. Dobar je golman i dobar je momak. Da malo spustimo loptu. Nego, ima tu još kandidata među golmanima, recimo, Jovanović dobro brani u Partizanu…”.

Selektor Srbije je na širi spisak stavio četiri golmana. Tu se nalaze Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Aleksandar Jovanović.

Kompletan spisak Stojković će objaviti najkasnije sedmog juna, kada je poslednji termin koji selektori imaju da obelodane koji će igrati na EURO.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu