Četvrtak, 03.04.2014.

17:35

Šiling podržao demonstrante u BiH

Građanima okupljenim na dvomesečnim protestima u Sarajevu pridružio se i nekadašnji visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling kako bi im pružio podršku.

Izvor: Tanjug

Default images

"Podržavam sve ljude koji su izašli na ulice. Istrajte u tome i ostanite tu što duže. Političari moraju da počnu da rade svoj posao", poručio je on demonstrantima, prenosi "Dnevni avaz".

Inače, Švarc-Šiling izjavio je juče da je nezadovoljstvo građana BiH evidentno i pokazano na protestima, kao i da će BiH biti "crna rupa na Balkanu", ako zvaničnici međunarodne zajednice i političari iz BiH nešto ne preduzmu i ne preuzmu odgovornost.

Učesnici protesta kao i prethodnih dana istrajavaju u zahtevima da političari stvore bolju situaciju u društvu ili da odstupe sa vlasti.

U Sarajevu, kao i u nekoliko drugih gradova Federacije BiH, okuplja se i posle dva meseca po nekoliko desetina najupornijih građana, a u međuvremenu njihove socijalne i zahteve za smenom lokalnih vlasti artikulišu građanski plenumi, koji su formirani tokom protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: