Sreda, 06.11.2013.

13:11

Vesić: Mogu da vodim Beograd

Bivši funkcioner DS Goran Vesić, koji sarađuje sa SNS, kaže za novi NIN da je spreman da preuzme Beograd i rukovodi privremeneom upravom ako ga Vlada izabere.

Izvor: NIN

Default images

Vesić se uz bivšeg gradonačelnika Nebojšu Čovića ranije spominjao kao jedan od kandidata za privremenu upravu koju treba da imenuje Vlada, ali niko iz vladajuće koalicije nije želeo da potvrdi da se o njima dvojici razgovaralo.

"Vodio sam Zelenilo, Pijace i Adu Ciganliju. Bio član Izvršnog odbora Beograda kada je Đinđić bio gradonačelnik, predsednik Organizacionog odbora Desetog maratona i izgradio sam prvu biciklističku stazu u Beogradu. Nisam osoba koja beži od odgovornosti“, kaže Vesić za novi NIN.

Vesić u intervjuu objašnjava da je njegov sadašnji angažman u SNS nastavak dugogodišnjeg prijateljstva sa Aleksandrom Vučićem i kaže da je učestvovao u organizaciji proslave pet godina SNS-a u beogradskoj Kombank areni i u edukaciji lokalnih funkcionera.

"Pomažem lokalnim funkcionerima SNS u organizaciji lokalnih samouprava, komunikaciji sa biračima, pripremi akcija kojima treba da promovišu svoj rad, komunikaciju sa Evropskom unijom“, kaže Vesić.

Kao razlog izlaska iz DS-a Vesić navodi neslaganje sa politikom rukovodstva stranke i Borisom Tadićem.

"Nisu se oni samo obračunavali sa Đinđićevim saradnicima, već i sa njegovom politikom. Nisu koristili vlast da reformišu društvo. SNS sprovodi reforme i zato ima moju podršku. Podržavajući naprednjake danas, zalažem se za iste stvari, vrednosti i ciljeve za koje sam se zalagao ranije“, kaže za NIN bivši šef kabineta Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

15 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: