Ponedeljak, 10.06.2013.

14:53

Milanović iz vazduha gledao Dunav

Premijer Hrvatske Zoran Milanović iz helikoptera je gledao nabujali Dunav i obišao mesta u Slavoniji u kojima se preduzimaju mere za odbranu od poplava.

Izvor: B92, Dnevnik.hr

Default images

On je helikopterom obišao područje od Batine do Vukovara, a zatim je posetio i vojnike koji pune džakove peskom kako bi dodatno ojačali brane. Milanović kaže da se nada da će njihov posao "biti uzaludan" i da u Hrvatskoj neće doći do poplava velikih razmera.

"Ovo je vanredno stanje, ali su pripreme redovne", rekao je hrvatski premijer i istakao da su službe spremne i da rade svoj posao.

Milanović se nada da vrh poplavnog talasa neće biti preveliki.

"Ako ništa drugo, imamo prilike videti što nam dolazi i pripremiti se za to", rekao je premijer Hrvatske.

Naseljena mesta za sada su sigurna. Štiti ih više od 100 kilometara nasipa. Na Dunavu su najugroženija mesta Batina, Aljmaš, Vukovar i Ilok.
Prvo mesto u Hrvatskoj na udaru poplavnog talasa je Batina, gde se i očekuje najveći vodostaj. Predviđa se da će se ovde talas popeti iznad 750 centimetara.

Preventivno se priprema oko 350.000 džakova sa peskom.

Sutra će u Vukovaru biti proglašene redovne mere obrane od poplava, a danas su proglašene u Osijeku, jer se izlila leva obala Drave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: