Ponedeljak, 01.11.2010.

22:10

Škundrić: Energenata će biti za sve

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da će Vlada Srbije učiniti sve da obezbedi potrebne količine energenata.

Izvor: Tanjug

Default images

Energenti će biti obezbeđeni za korisnike sa daljinskim sistemom grejanja, ali i one koji se ne greju na taj način, kako bi grejna sezona protekla bez problema.

"Vodimo računa o daljinskim sistemima grejanja, s obzirom na to da se jedna trećina žitelja Srbije greje na taj način, ali i o potrebama svih ostalih građanja koji se greju na druge načine", kazao je Škundrić.

Govoreći o snabdevanju toplana mazutom, ministar je rekao da su sve toplane koje su ugovarale potrebne količine mazuta u vreme kada ih je resorno ministarstvo pozvalo obezbedile dovoljne količine tog energenta i to po povoljnim cenama.

One koji to nisu tada uradili vlada je pomogla obezbedivši mazut iz robnih rezervi, podsetio je Škundrić.

Ministar je naveo da je urađena i nova metodologija za obračun cene energenata, podsetivši da je na lokalnim samoupravama da donesu odluku o ceni grejanja saglasno sa sveukupnim troškovima, kako bi građani imali kvalitetnu i redovnu isporuku toplotne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

14 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: