Utorak, 20.04.2004.

13:22

Kojadinović traži versku čistotu

Izvor: B92

Default images

Ministar za kulturu u Vladi Srbije Dragan Kojadinović najavio je da će zaštititi versku čistotu manastira Hilandar tako što inovernima neće dozvoliti da učestvuju u obnovi tog manastira, koji je nedavno u velikoj meri uništen u požaru. Ministar Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić izjavio je da će ta izjava Kojadinovića naneti veliku političku štetu Srbiji, dok je komentator nedeljnika "Vreme" Teofil Pančić ocenio da je reč o etničkoj i verskoj selektivnosti kakve nema nigde na svetu. U Informativnoj službi Srpske pravoslavne crkve kažu da niko od arhijereja nije čuo izjavu ministra.

Opširnije u Temi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: