Svet

Sreda, 05.11.2014.

10:55

Odlično polugodište Alstoma

Francuska energetska i železnička grupacija Alstom zabeležela je rast prihoda od 13 odsto u prvom polugodištu fiskalne 2014-2015 koja se završava u martu.

Izvor: Tanjug

Default images

Operativni profit kompanije je od aprila do kraja septembra 2014. iznosio 152 miliona evra, što je rast od 21 odsto u odnosu na prethodno polugodište, preneo je AFP.

Prodaja je porasla 13 odsto, dok je operativna marža porasla za 30 baznih poena.

Projekat između Alstoma i Dženeral Elektrika su na dobrom putu, konsultativni razgovori uprava su završeni, ugovor o preuzimanju kao i ostali prateći ugovori su potpisani i autorizacija dekreta o stranim ulaganjima je izvršena.

Upravni odbor francuske železničke i energetske grupe Alstom prihvatio je krajem juna ponudu kompanije Dženeral Electrik (GE).

Američki konglomerat GE je ponudio 17 milijardi dolara za "Alstom"-ovo energetsko poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

8 h

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: